PP zaštita čeličnih konstrukcija

Zaštita života i imovine u slučaju požara je presudna potreba u našem modernom životu. Kako se udeo zgrada viših od 20 metara značajno povećao u posljednjih nekoliko dekada, značaj zaštite od požara, a posebno strukturne zaštite od požara, takođe se povećao. Nedavne katastrofe požara, kao što su u Dubaiju ili Londonu, sa tragičnom vatrom Grenfell kule sa 79 smrtnih slučajeva, dokazuju značaj odgovarajućih mera zaštite od požara.

Intumescenti premazi se široko koriste za zaštitu čeličnih konstrukcija od gubitka njihove čvrstoće tokom požara tokom određenog vremena, sprečavajući da se zgrada uruši i omogući ljudima da se bezbedno evakuišu.

Intumescentna pena koja prodire može da postigne debljinu od 10 do 100 puta veću od prvobitno nanesenog sloja, i izoluje materijal podloge kroz svoju nisku toplotnu provodljivost.

Intumescentni sistemi su idealni za kombinovanje atraktivnog arhitektonskog izgleda sa zaštitom od požara i ne koriste se samo na čeličnim konstrukcijama.

Vodeni intumescentni premazi su sve popularniji zbog svojih ekološki prihvatljivih aspekata u odnosu na premaze na bazi rastvarača. PROPOKAN PRO SISTEM je revolucionarni, bez halogena usporivač plamena koji produžava rok trajanja upijajućih premaza na vodenoj bazi, bez uticaja na protivpožarna svojstva – stoga podržava globalni trend prema formulacijama bez VOC.

picture taken from PCI Magazine

 

Komponente sistema

Sistem protivpožarne zaštite čeličnih konstrukcija Propokan Pro sastoji se od tri glavne komponente:

  1. Prajmer
  2. Protivpožarni premaz – za zaštitu od požara 30, 60, 90 i 120 minuta.
  3. Završni PP emajl.

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]