Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Opšte

Ova sekcija predstavlja rezime najčešće postavljanih pitanja od strane projektanata i izvođača koje smo do sada označili u isto vreme i kao jako korisna za upoznavanje sa sistemom PP zaštite Propokan:

Opšte

 

  • Da li sistem protivpožarne zaštite kanala ima rok trajanja ?

Odgovor: Ne. Pre samog nanošenja na kanal komponente sistema (odmašćivač, prajmer i protivpožarni premaz imaju neograničen rok trajanja. Isto je i kada se one nanesu na kanal, tj. nakon ugradnje).

  • Kolika su pakovanja komponenti sistema zaštite Propokan ?

Odgovor: Pakovanje samog PP premaza je 25 kg što je dovoljno za zaštitu 35 m2 kanala. Ostale komponente sistema (odmašćivač i prajmer) su tačno odmerene za gore navedenu površinu i u posebnim su pakovanjima. Na jednoj paleti ima ukupno 25 ovakvih paketa, tj. 625 kg PP premaza i pratećih komponenti što je dovoljno za zaštitu oko 875 m2 kanala.

  • Koji su preporučeni uslovi skladištenja komponenti sistema Propokan ?

Odgovor: Preporučeni uslovi skladistenja su u temperaturnom intervalu od +5 °C do +25 °C.

  • Da li komponente sistema na neki način štetne po okolinu ili otrovne ?

Odgovor: Ne. Pored toga Propokan sistem je HCFC (halogen free freon free) što znači da u toku izlaganja povišenoj temperaturi ne emituje halogen i freon i ne ugrožava ljude i okolinu. Takođe odlikuje ga i jako mali sadrzaj VOC.

  • Da li je sistem Propokan ekološki proizvod ?

Odgovor: Da, proizvod je ekološki prihvatljiv u potpunosti i njime se može rukovati na bilo kom mestu bez negativnih uticaja na prirodnu okolinu.